הפעם, לכבוד קורס פנטזיה שלנו, אחת מיצירות הפנטזיה הגדולות בכל הזמנים: הקוסם מארץ עוץ. בשיעור הפתוח של האתגר תתארח גילי בר-הלל סמו, שתעביר הרצאה מרתקת על הקוסם, תשתתף במשובים ומאחר ויש לה הוצאת ספרים של פנטזיה – זה נראה לי אחלה.
קצת על האתגר: אנחנו יוצרים סדרה של שש עטיפות לספרות נוער קלאסית. עשינו את “פינוקיו” ועכשיו נאייר עטיפה לקוסם. גם הפעם – עשרות עטיפות עוצבו לספר הזה (לא כולן מוצלחות, אגב). גילי בר-הלל סמו תדבר איתנו עליהן. אתם מחויבים לשני דברים: מקוריות, וזו עטיפה שניה בסדרה. האתגר הוא לא רק יצירת עטיפה, אלא יצירת סדרה של עטיפות. תשקלו בהשוואה לפינוקיו (או תעשו פינוקיו חדש. בסוף נראה לעולם את כל הסדרה שלכם.
עטיפה לספר “הקוסם מארץ עוץ”
גודל: 22 ס”מ רוחב, 29 ס”מ גובה. רק עטיפה קדמית
טכניקה: חופשית
היעד: אנחנו יוצרים סדרה. הסדרה צריכה לייצג אותנו כאמנים (זה לא הזמן להרפתקאות עם טכניקות שאתם לא שולטים בהם, תעשו את זה באתגרים שאינם סדרה).
על העטיפה צריך להיות כתוב בעברית או באנגלית:
עברית:
הקוסם מארץ עוץ, מאת (לא חובה לכתוב את זה) ל. פרנק באום, איורים: (תוסיפו את השם שלכן).
אנגלית: The Wonderful Wizard Of Oz
L. frank Baum
Illustrator: (Your name)
אני מבקשת לא להסתיר את שם המאייר במקומות לא ברורים. אנחנו חצי הצוות היצירתי של הספר, יש לנו מקום של כבוד.
עלילה:
“הקוסם מארץ עוץ” הוא סיפור מסע. יש שני סוגים של סיפורי מסע בעולם – כאלה שהם כמו “אוטובוס” (הגיבור יורד בתחנה, עובר הרפתקאות, עולה חזרה ונוסע לתחנה הבאה), וכאלה שמשנים מהותית את הגיבורים שלהם. תחליטו אתם איזה סיפור מסע זה.
את עלילת הקוסם (למי שלא קרא את הספר) אפשר למצוא בויקיפדיה: https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%94%D7%A7%D7%95%D7%A1%D7%9D_%D7%9E%D7%90%D7%A8%D7%A5_%D7%A2%D7%95%D7%A5
אני פה כדי לתת לכם הדגשים:
צריך להיזהר (ממש!) ולא לעשות עטיפה לסרט. הסרט הוא הסרט, הלוק שלו נעשה ע”י אמנים אחרים, הגיבורה שלו לא בגיל הנכון לסיפור (מה לעשות? ג’ודי היתה בת שש-עשרה, וההפקה רצתה לתת לה תפקיד. דורותי של הספר קטנה יותר).
בדרך כלל, נהוג לשים בעטיפה את הגיבורים שלנו. בואו נעשה מיון ראשוני:
הגיבורה הראשית היא דורותי, ילדה/נערה מקנזס, שגרה עם הדודים שלה (כמו בהרבה סיפורים, היא יתומה, אבל לא יתומה מוזנחת) ויום אחד נסחפת בסופת הוריקן לארץ עוץ. היא מלווה בכלב שלה, טוטו – שהוא לא גיבור, הוא סוג של אביזר.
גיבורי משנה: הדחליל, איש הפח והאריה – תושבי עוץ, אבל נחשבים גם בא לאאוטסיידרים. כל אחד מהם הוא גיבור משנה פגום: לדחליל אין “שכל”, איש הפח נטול “לב” והאריה שאמור להיות אמיץ – הוא למעשה פחדן נוראי.
המכשפות: גלינדה, המכשפה הטובה מהצפון והמכשפה נטולת השם מהמערב שנלחמת בדורותי. יש לה צבאות על גבי צבאות (עורבים, זאבים, חיילים ולבסוף: הנורא מכל. קופים רצחניים ומעופפים).
הקוסם עצמו: שהוא נוכל זעיר, שמצליח למקסם את הכריזמה של עצמו. המעמד בו דורותי חושפת את הקוסם הזעיר שמפעיל את הדמות הענקית ש”מייצגת” אותו, היא סופר דרמטית. מעט מאד עטיפות מראות אותה, וחבל.
היקומים בארץ עוץ:
עיר ברקת (אמרלד סיטי), בה חי הקוסם
ארץ הוינקים (הצהובה) בה חיה המכשפה הרעה מהמערב (אם מציירים את זה – צריך לקרוא את הקטע, לא מספיק הויקיפדיה)
היער המכושף
שדה הפרגים
שביל הלבנים הצהובות
ארץ המנצ’קינים
ארץ החרסינה.
אתם יכולים להתיחס לעטיפה בשתי דרכים: סצנה מורחבת מהספר (בזה אני מתכוונת שאם בסיפור – הקוסם פגש את דורותי והחברים שלה – כל אחד בנפרד, אתם יכולות לשים אותם ביחד במפגש הזה. זו עטיפה, היא צריכה לייצג את הרוח של הספר כולו) או יצוג של הדמויות ומה שהן מסמלות. נדבר על זה קצת בשיעור הפתוח בזמן המשובים.
טיפים:
סביבה: אם אתן רוצות לצייר עטיפה שיש בה סביבת פנטזיה, תעשו לעצמכם טובה ענקית: ציירו את הסביבה קודם לחוד בספר סקיצות, בכמה שיותר פרטים (אני אוהבת בצבע, אבל סבבה גם שחור לבן). סביבה היא אחד הדברים האלה, שאתן רוצים להכיר תחילה לפני ששותלים אותה בעטיפה.
הדמויות על העטיפה: כ-ולם עשו עטיפות עם דורותי (וטוטו) ושלושת גיבורי המשנה שלה. בטוחות שרוצים לעשות גם בדיוק אותו דבר? ובאותה הזדמנות, כדאי לכן אולי לחשוב בת כמה דורותי? לא בטוחים? זו הזדמנות נפלאה להמליץ על קורס רישום ילדים ונוער של אבי בלייר. החלק השני – איור נוער תיכף נפתח. זה קורס של IAC ואבי בלייר הוא מלך המורים לרישום. כל מה שהוא עושה מכוון בדיוק למאיירים ואנימטורים (לא לציירים). לינק:
טיפוגרפיה: כמעט בכל העטיפות של הקוסם יש השענות כבדה על לטרינג. אם למדתם כבר לטרינג במאיירימים (גם בשיעור הפתוח שעבר היה שיעור כזה) – לכו על זה. אם לא, תשתמשו בפונט קיים. מה שכן: אל תתנו לעטיפה שלכם להתבסס על טיפוגרפיה. אתם מאיירים ומאיירות. תנו לאיור שלכן לזרוח.
בריף: אני ממש ממש לא מוכנה הפעם לקבל פורמטים אחרים. יש לספר גודל נתון ומידע שצריך להופיע עליו. בבקשה כבדו את הבריף.
תאריכי הגשה:
סקיצות (למי שרוצה משוב פרטי ממני): היה עד ה17.7, אבל אני מאריכה לכם עד ה27.7 בחצות.
הגשה: 17.8 בחצות. בבקשה, כשאתם מעלים את האתגר לפייסבוק או לאינסטגרם (רצוי שניהם) – תייגו:
#classicovers_challenge
המועד לשיעור הפתוח ימסר בהקדם, תעקבו בפייסבוק או באינסטגרם.
הקורס הבא שלנו הוא פנטזיה. בקורס אנחנו נלמד כל דבר שקשור לז’אנר הזה, שהיום הוא הז’אנר הכי נקרא בשוק: יצורי קסם, מפלצות, קוסמים, פיות, נסיכים, סביבת פנטזיה, האנשה – כולל שפת גוף והבעות של מפלצות… כל מה שאתם צריכים כדי לעבוד בז’אנר. כדי להכנס לקורס, צריך לשלוח לנו לינק לפורטפוליו, ובו נתרשם מהיכולת שלכם בעיצוב דמות רגילה ובהאנשה. אלה שני הדברים שצריך לדעת לעשות כדי להנות מהקורס.
נא לשלוח לינק לפורטפוליו למייל: efrat@meayrimim.com ניתן לשלוח גם PDF, או מצגת פאוורפוינט.